Praktijk voor Scheiden
 

Gratis scheiden?

Scheiden of uit elkaar gaan kost geld. Dat is nu eenmaal zo. Maar misschien kom jij en/of jouw (ex-)partner in aanmerking voor subsidie ( een toevoeging) van de Raad voor Rechtsbijstand (RvR). Dat maakt scheiden een stuk goedkoper. Je moet dan aantal criteria voldoen. Deze hebben te maken met je inkomen en je vermogen. Tijdens de gratis kennismaking zoeken wij dit graag voor jullie uit.
 
 
Wij begeleiden stellen die in goed overleg uit elkaar willen gaan.
 

Goedkoop scheiden:

Onze scheidingsbemiddelaar, Nina Tillema is een MfN gecertificeerd mediator en staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Dat heeft tot gevolg dat wij, als je aan de criteria voldoet, voor jou en/of je partner subsidie voor het scheidingstraject kunnen aanvragen. Dat betekent dat je veel minder betaalt voor je scheiding. Tijdens onze kennismaking kijken we, samen met jullie, of jij en/of je partner voor subsidie in aanmerking komt.

Als je in aanmerking komt voor de subsidie, dan betaal je alleen een eigen bijdrage voor de scheiding. De andere persoon betaalt de helft van de geldende basistarieven. Kom je beide in aanmerking voor een toevoeging van de RvR? Dan betaal je beide alleen de eigen bijdrage.

De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen.
In 2023 is de minimale eigen bijdrage 59,-- pp. en de maximale eigen bijdrage 117,-- pp.. De persoon/personen die in aanmerking komen voor een toevoeging betaalt ook niet het volledige tarief voor een rechtbankprocedure. Hij/Zij betaalt hiervoor een eigen bijdrage van 43,-- pp. Het kan dus zijn dat een scheiding maar 102,-- per persoon kost. Komt de ander niet in aanmerking voor een toevoeging? Dan betaalt deze persoon de helft van het normale tarief.

 
 

Tarieven diensten Praktijk voor Scheiden

Huwelijk- en Geregistreerd Partnerschap, zonder aanvullende voorwaarden

Scheidingsbemiddeling:
Voor het mediatontraject, inclusief het opstellen van een convenant en een alimentatieberekening, is het basistarief 2.200,-- (€ 1.100,--pp.).

Ouderschapsplan met berekening kinderalimentatie:
Opslag € 350,-- (€ 175,- pp.).
Wil je alleen een ouderschapsplan, dan hanteren wij een ander tarief.

Advocaat & Rechtbankprocedure:
De advocaat dient het gezamenlijke verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank in en zorgt ervoor dat de scheiding bij gemeente wordt ingeschreven.

Advocaat: € 200,-- ( € 100,-- pp.)
Griffierechten 2023: € 314,-- (€ 157,-- pp. )

Totale tarief scheiden met minderjarige kinderen: € 3.064,--
( € 1.532,-- pp.)

Samenwoners geven wij tijdens de kennismaking een passend tariefvoorstel.

Bijzonderheden:

Huwelijkse- of Partnerschapsvoorwaarden?
Hiervoor rekenen wij een opslag van € 350,-- (€ 175,- pp.).

Ondernemer?
Hiervoor rekenen wij een opslag van
€ 250,-- per onderneming. We gaan er dan van uit dat jij er voor zorgt dat je accountant/boekhouder de benodigde gegevens aanlevert.

Valt de onderneming onder de Kleineondernemersregeling (KOR)? Dan brengen wij geen opslag in rekening.