Praktijk voor Scheiden

Scheiden in Salland & Twente

Nina Tillema

Hallo, ik ben Nina Tillema; scheidingsbemiddelaar in de regio's Salland, Twente, Vechtdal-Overijssel en de plaats Zwolle.

Sinds 2017 heb ik gemiddeld 60 stellen per jaar mogen begeleiden met hun scheiding. Vaak met een lach, soms met een traan. Maar het is altijd mooi als je van toegevoegde waarde bent in een turbulente en vaak ook emotionele periode van iemands leven. Dat was voor mij ook de reden om deze Praktijk op te richten.

Ik sta ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dat betekent dat ik, in veel gevallen, subsidie voor één of voor beide cliënten kan aanvragen. Dat kan aanzienlijk schelen in de kosten. Tijdens een kennismaking licht ik dit graag toe.


Afspraken zijn bij jullie thuis.

Spreek je liever ergens anders af? Dat kan ook. Ik beschik over gesprekslocaties in:

  • Almelo
  • Dalfsen
  • Deventer
  • Hardenberg
  • Holten
  • Enschede
  • Heino
  • Hengelo
  • Zwolle

 
Praktijk voor Scheiden - Nina Tillema

Haarle, gem Hellendoorn

Tel: 06- 23 92 88 51

nina@praktijkvoorscheiden.nl

KvK: 686600014

Meer over mij:

Na ruim 6 jaar als scheidingsbemiddelaar aangesloten te zijn geweest bij een grote scheidingsorganisatie, werd het voor mij tijd om een eigen scheidingspraktijk op te richten. Dat is, in samenwerking met Jochem, de Praktijk voor Scheiden geworden.

Ik heb tot 2017 als adviseur en als leidinggevende in de financiële dienstverlening gewerkt. Daarna heb ik de overstap naar scheidingsbemiddeling gemaakt. Als voormalig pleegmoeder (crisisopvang) heb ik gezien wat de invloed is van een goede relatie tussen ouder en kind. Ook heb ik een aantal keren van dichtbij meegemaakt hoe een scheiding niet moet gaan.

Ik heb vervolgens de keuze gemaakt om mediator te worden. Daarvoor heb ik diverse opleidingen gevolgd. Inmiddels sta ik meerdere jaren ingeschreven bij het MfN - register. Dat betekent dat ik aan bepaalde opleidingsvereisten voldoe, een minimaal aantal klanten per jaar heb en voldoe aan de permanente educatie eisen.

 

Kwaliteitskeurmerken Praktijk voor Scheiden

Mediator is een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zich mediator mag noemen. Om er zeker van te zijn dat jouw mediator ook een gekwalificeerde mediator is, kan je kijken naar waar hij/zij ingeschreven is. Dat zegt wat over de kwaliteit, de opleiding en de permanente educatievereisten.
De Praktijk voor Scheiden is aangesloten bij:

MfN-register (Mediatorsfederatie Nederland)
Het MfN-register is het Nederlandse kwaliteitsregister van Mediators. Een Mf N-mediator moet aan bepaalde (permanente-) opleidingsvereisten voldoen en er wordt periodiek getoetst of er conform de MfN -vereisten wordt gewerkt.

Raad voor Rechtsbijstand
De Raad voor Rechtsbijstand regelt de gesubsidieerde mediation. Onze mediator bespreekt of jij/jullie hier voor in aanmerkingen komt/komen. De aanvraag van de subsidie (toevoeging) wordt ook door onze mediator gedaan. Als de Raad de aanvraag toekent, dan betaalt je alleen een eigen bijdrage in plaats van het reguliere klanttarief. Dat scheelt enorm in de kosten. De Raad voor Rechtsbijstand werkt uitsluitend met MfN gecertificeerde mediators.

High Trust
De Praktijk voor Scheiden heeft een High Trust overeenkomst met de Raad voor Rechtsbijstand. Dat heeft o.a. als voordeel dat aanvragen sneller verwerkt worden en jij dus eerder weet of je inderdaad voor subsidie in aanmerking komt.

NMv (Nederlandse Mediatorsvereniging
De NMv behartigt de belangen van professionals en is de grootste beroepsvereniging als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven. Alleen een gecertificeerde mediator kan zich aansluiten bij het NMv.

KIES-mediator (Kind In Een Scheiding)
Bij een KIES-mediator staat het kind/de kinderen centraal bij alles wat je te regelen en af te stemmen hebt over jullie kind(eren).

Wat zeggen onze klanten?

"Nina is een prettig mediator. Duidelijk en to the point. En menselijk"

Nicol

"Zeer bekwaam, prettig in de omgang, snelle verslaglegging, oplossingsgericht, denken in mogelijkheden! Eén en al lof!
Heel erg bedankt."

Winny

"Nina is een prettige bemiddelaar, die alles rustig uitleg. De communicatie is fijn en binnen korte tijd"

Wim

"Netjes, rustig, alle communicatie loopt goed en duidelijk, prettige omgang"

William

"Ik heb het contact met Nina Tillema als zeer prettig gevonden. Ze was altijd objectief, oplossingsgericht en professioneel. Zonder dat er partij werd getrokken was zij ook zeer empathisch. Dit heeft voor mij het traject vergemakkelijkt en minder zwaar gemaakt waarvoor ik haar er dankbaar ben."

Pauline