Praktijk voor Scheiden
Wij begeleiden stellen die in goed overleg uit elkaar willen gaan.

Onze praktijk:

De praktijk voor Scheiden is een jonge onderneming van de ervaren scheidingsbemiddelaar (MfN mediator) Nina Tillema.

Na ruim 6 jaar als scheidingsbemiddelaar aangesloten te zijn bij een grote scheidingsorganisatie, werd het voor Nina tijd om een eigen scheidingspraktijk op te richten. Dat is de Praktijk voor Scheiden geworden.

De Praktijk voor Scheiden is gevestigd in Haarle, gem. Hellendoorn. Van daaruit werken wij in de regio's Salland, Twente, Vechtdal-Overijssel en de plaats Zwolle.

Afspraken zijn bij jullie thuis. Spreek je liever ergens anders af? Dat kan ook. Wij beschikken over gesprekslocaties in:

  • Almelo
  • Dalfsen
  • Deventer
  • Hardenberg
  • Holten
  • Enschede
  • Heino
  • Hengelo
  • Zwolle

Mediator:
Nina Tillema

Hallo, ik ben Nina Tillema; eigenaar/oprichter van de Praktijk voor Scheiden.

Ik heb tot 2017 als adviseur en als leidinggevende in de financiële dienstverlening gewerkt.

Daarna heb ik de overstap naar scheidingsbemiddeling gemaakt. Als voormalig pleegmoeder (crisisopvang) heb ik gezien wat de invloed is van een goede relatie tussen ouder en kind. Ook heb ik een aantal keren van dichtbij meegemaakt hoe een scheiding niet moet gaan.

Ik heb vervolgens de keuze gemaakt om mediator te worden. Daarvoor heb ik diverse opleidingen gevolgd. Inmiddels sta ik meerdere jaren ingeschreven bij het MfN - register. Dat betekent dat ik aan bepaalde opleidingsvereisten voldoe, een minimaal aantal klanten per jaar heb en voldoe aan de permanente educatie eisen.

Ook sta ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dat betekent dat ik, in veel gevallen, subsidie voor één of voor beide cliënten kan aanvragen.

Sinds 2017 heb ik gemiddeld 60 stellen per jaar mogen begeleiden met hun scheiding. Vaak met een lach, soms met een traan. Maar het is altijd mooi als je van toegevoegde waarde bent in een turbulente en vaak ook emotionele periode van iemands leven. Dat was voor mij ook de reden om deze Praktijk op te richten.


Kwaliteitskeurmerken Praktijk voor Scheiden

Mediator is een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zich mediator mag noemen. Om er zeker van te zijn dat jouw mediator ook een gekwalificeerde mediator is, kan je kijken naar waar hij/zij ingeschreven is. Dat zegt wat over de kwaliteit, de opleiding en de permanente educatievereisten.
De Praktijk voor Scheiden is aangesloten bij:

MfN-register (Mediatorsfederatie Nederland)
Het MfN-register is het Nederlandse kwaliteitsregister van Mediators. Een Mf N-mediator moet aan bepaalde (permanente-) opleidingsvereisten voldoen en er wordt periodiek getoetst of er conform de MfN -vereisten wordt gewerkt.

Raad voor Rechtsbijstand
De Raad voor Rechtsbijstand regelt de gesubsidieerde mediation. Onze mediator bespreekt of jij/jullie hier voor in aanmerkingen komt/komen. De aanvraag van de subsidie (toevoeging) wordt ook door onze mediator gedaan. Als de Raad de aanvraag toekent, dan betaalt je alleen een eigen bijdrage in plaats van het reguliere klanttarief. Dat scheelt enorm in de kosten. De Raad voor Rechtsbijstand werkt uitsluitend met MfN gecertificeerde mediators.

High Trust
De Praktijk voor Scheiden heeft een High Trust overeenkomst met de Raad voor Rechtsbijstand. Dat heeft o.a. als voordeel dat aanvragen sneller verwerkt worden en jij dus eerder weet of je inderdaad voor subsidie in aanmerking komt.

NMv (Nederlandse Mediatorsvereniging
De NMv behartigt de belangen van professionals en is de grootste beroepsvereniging als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven. Alleen een gecertificeerde mediator kan zich aansluiten bij het NMv.

KIES-mediator (Kind In Een Scheiding)
Bij een KIES-mediator staat het kind/de kinderen centraal bij alles wat je te regelen en af te stemmen hebt over jullie kind(eren).

Wat zeggen onze klanten?

"Nina is een prettig mediator. Duidelijk en to the point. En menselijk"

Nicol

"Zeer bekwaam, prettig in de omgang, snelle verslaglegging, oplossingsgericht, denken in mogelijkheden! Eén en al lof!
Heel erg bedankt."

Winny

"Nina is een prettige bemiddelaar, die alles rustig uitleg. De communicatie is fijn en binnen korte tijd"

Wim

"Netjes, rustig, alle communicatie loopt goed en duidelijk, prettige omgang"

William

"Ik heb het contact met Nina Tillema als zeer prettig gevonden. Ze was altijd objectief, oplossingsgericht en professioneel. Zonder dat er partij werd getrokken was zij ook zeer empathisch. Dit heeft voor mij het traject vergemakkelijkt en minder zwaar gemaakt waarvoor ik haar er dankbaar ben."

Pauline