Praktijk voor Scheiden

Scheiden in Overijssel en Gelderland

De bij de praktijk aangesloten mediators zijn gespecialiseerd in het begeleiden van stellen die in goed overleg uit elkaar willen gaan.

Wie zijn wij?

De Praktijk voor Scheiden is een samenwerkingsverband van de MfN gecertificeerde familiemediators Jochem Brenninkmeijer en Nina Tillema.

Onze scheidingsbemiddelaars vinden het belangrijk dat jullie de relatie op de best mogelijke manier afsluiten. Daar helpen zij graag bij. Zodat er rust en ruimte voor een nieuw begin ontstaat.

Wij werken uitsluitend met gecertificeerde mediators die ingeschreven staan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dat heeft tot gevolg dat wij, als je aan de criteria voldoet, voor jou en/of je partner subsidie voor het scheidingstraject kunnen aanvragen. Dat betekent dat je veel minder betaalt voor je scheiding.

Wij vinden het belangrijk dat er aandacht is voor jullie kind(eren). Daarom zijn onze mediators ook KIES mediator. KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Bij het begeleiden met KIES mediation staat jullie kind centraal bij alles wat je hebt te regelen en af te stemmen over jullie kind(eren).

Wij weten wat er nog meer kan spelen bij een scheiding en beschikken daarom ook over een netwerk van andere specialisten, die waar gewenst/nodig ingeschakeld kunnen worden.

Wat doen wij?

Wij begeleiden het volledige echtscheidingstraject.
Dat betekent dat wij een convenant en, als er minderjarige kinderen zijn, een ouderschapsplan opstellen. Wij maken een alimentatieberekening en bespreken deze met jullie.

Ook zorgen wij er voor dat het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank wordt ingediend en de echtscheiding bij de gemeente ingeschreven wordt.

Afgelopen jaren hebben wij ongeveer 60 stellen per jaar mogen begeleiden. Ook jullie helpen wij graag. Zullen we een kennismaking inplannen? Deze is gratis en vrijblijvend.

Waarom kies je voor ons?

De meeste klanten kiezen voor ons omdat er een 'goed gevoel' is tijdens de (gratis) kennismaking. Dat wij niet de duurste partij zijn, kan uiteraard ook een reden zijn.

Wij zijn er trots op dat cliënten aangeven dat zij blij zijn met de snelle en duidelijke communicatie, de oplossingsgerichtheid van onze mediator en de relatief korte doorlooptijd.


Nina Tillema:

Nina werkt met name in Salland, Twente, Vechtdal Overijsel en regio Zwolle.

Nina is bereikbaar op 06-23 92 88 51

 

Jochem Brenninkmeijer:

Jochem werkt met name in de Achterhoek, regio Arnhem en een deel van de Veluwe.

Jochem is bereikbaar op 06-41 14 77 07


Wat zeggen onze klanten?

"Netjes, rustig, alle communicatie loopt goed en duidelijk, prettige omgang"

William

"Nina is een prettige bemiddelaar, die alles rustig uitlegt. De communicatie is fijn en binnen korte tijd"

Wim

"Ik heb het contact met Nina Tillema als zeer prettig gevonden. Ze was altijd objectief, oplossingsgericht en professioneel. Zonder dat er partij werd getrokken was zij ook zeer empathisch. Dit heeft voor mij het traject vergemakkelijkt en minder zwaar gemaakt waarvoor ik haar er dankbaar ben."

Pauline

"Zeer bekwaam, prettig in de omgang, snelle verslaglegging, oplossingsgericht, denken in mogelijkheden! Eén en al lof!
Heel erg bedankt."

Winny

"Nina is een prettig mediator. Duidelijk en to the point. En menselijk"

Nicol