Praktijk voor Scheiden
Wij begeleiden stellen die in goed overleg uit elkaar willen gaan.

Goedkoop scheiden

De praktijk voor scheiden werkt uitsluiten met MfN gecertificeerde mediators die ingeschreven staan bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Dat heeft tot gevolg dat wij, als je aan de criteria voldoet, voor jou en/of je partner subsidie voor het scheidingstraject kunnen aanvragen. Dat betekent dat je veel minder betaalt voor je scheiding. Tijdens onze kennismaking kijken we, samen met jullie, of jij en/of je partner voor subsidie in aanmerking komt.

Als je in aanmerking komt voor de subsidie, dan betaal je alleen een eigen bijdrage voor de scheiding. De andere persoon betaalt de helft van de geldende basistarieven. Kom je beide in aanmerking voor een toevoeging van de Raad? Dan betaal je beide alleen de eigen bijdrage.

De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen.
In 2024 is de minimale eigen bijdrage 61,-- pp. en de maximale eigen bijdrage 121,-- pp. De persoon/personen die in aanmerking komen voor een toevoeging betaalt ook niet het volledige tarief voor een rechtbankprocedure. Hij/Zij betaalt hiervoor een eigen bijdrage van 43,50 pp. Het kan dus zijn dat een scheiding maar 104,50 per persoon kost. Komt de ander niet in aanmerking voor een toevoeging? Dan betaalt deze persoon de helft van het normale tarief.

Rechtsbijstandverzekering

Ga je scheiden en heb je een rechtsbijstandverzekering? Kijk dan eerst of een echtscheiding ook onder de dekking valt.

Als je met een rechtsbijstandverzekering (deels) verzekerd bent voor de kosten van een echtscheiding, dan worden er vaak aanvullende voorwaarden gesteld. Meestal is het dan een vereiste dat je een MfN-gecertificeerde mediator inschakelt. Dat zijn onze mediators. Het kan ook zijn dat je verzekeringsmaatschappij zelf over mediators beschikt. Ook dan is het meestal wel mogelijk om ons in te schakelen. Je kan dan bij jouw rechtsbijstandsverzekering aangeven dat je al een MfN-gecertificeerde mediator gevonden hebt met wie je het echtscheidingstraject wilt gaan volgen. Wij helpen jullie dan graag.